15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
214 kcal / 1 porcję (371 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność57.76 kcal2.89%
-
Białko4.98 g9.96%
-
Węglowod.5.44 g2.01%
-
Tłuszcze1.61 g2.3%
-
Błonnik0.47 g1.88%
-
GDA2.89 %
Składniki
- Wywar warzywno-drobiowy - 300g (1 ½ szklanki)
- Makaron bezjajeczny z semoliny nitki - 20g
- Marchew - 45g
- Natka pietruszki siekana - 6g (łyżeczka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2: W wywarze ugotuj marchew.
KROK 3: Makaron przełóż do talerza lub miseczki, dodaj ugotowaną i pokrojoną w plasterki marchew, całość zalej rosołem. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Zobacz także