(12)
dodaj własny przepis
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
252 kcal / 1 porcję (151 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność166.67 kcal8.33%
-
Białko14.09 g28.18%
-
Węglowod.8.32 g3.08%
-
Tłuszcze8.83 g12.61%
-
Błonnik0.65 g2.6%
-
GDA8.33 %
Składniki
- Filet z mintaja, mrożona kostka - 100g
- Jaja kurze surowe - 25g (½ sztuki)
- Bułka tarta - 16g (2 łyżki stołowe)
- Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mintaja oprósz wodą, nie rozmrażaj go (możesz go również umieścić na spodku i podlać odrobiną wody).
KROK 2: Jajko roztrzep z solą i pieprzem. Filet umocz w jajku, a następnie obtocz w bułce.
KROK 3: Rozgrzej patelnię, wlej olej i smaż rybę z obu stron na złoty kolor.
*Podawaj z ziemniakami i surówką.
Smacznego!
Zobacz także