10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
141 kcal / 1 porcję (235 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność59.96 kcal3%
-
Białko2.84 g5.68%
-
Węglowod.9.74 g3.61%
-
Tłuszcze1.51 g2.16%
-
Błonnik1.03 g4.12%
-
GDA3 %
Składniki
- Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
- Mango - 80g (¼ sztuki)
- Wiórki kokosowe - 5g (¾ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mango obierz i odkrawaj po kawałku od pestki (nie wyjmuj jej, bo owoc bardzo mocno przylega). Kawałki mango pokrój na mniejsze części.
KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj mango i wiórki kokosowe. Całość zmiksuj na jednolitą masę i rozlej do szklanek.
*Pozostałe mango możesz zamrozić. Owoc idealnie nada się do przygotowania tego koktajlu następnym razem.
Smacznego!
Zobacz także