Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
165 kcal / 1 porcję (359 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    46.02 kcal
    2.3%
  • Białko
    3.95 g
    7.9%
  • Węglowod.
    4.42 g
    1.64%
  • Tłuszcze
    1.31 g
    1.87%
  • Błonnik
    0.52 g
    2.08%
  • GDA
    2.3 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Wywar warzywno-drobiowy - 200g (szklanka)
  • Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
  • Ziemniaki - 50g (⅔ sztuki)
  • Marchew - 20g
  • Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ziemniaki dokładnie umyj, obierz i pokrój w kostkę. Marchew opłucz, obierz i pokrój w plasterki.

KROK 2: Podgrzej wywar, dodaj warzywa (oprócz ogórka) i gotuj około 15 minut.

KROK 3: Ogórka zetrzyj na tarce o dużych oczkach, dodaj do wywaru. Gotuj 5 minut. Dodaj koperek, całość zamieszaj.

KROK 4: Zupę przelej do miseczki i udekoruj jogurtem naturalnym.

Smacznego!

Komentarze (1)

Wtorek, 20 maja 2014 | 12:21:53 Paweł 0

Jestem wielkim fanem :D