15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
353 kcal / 1 porcję (165 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność214.07 kcal10.7%
-
Białko9.86 g19.72%
-
Węglowod.18.52 g6.86%
-
Tłuszcze11.69 g16.7%
-
Błonnik2.13 g8.52%
-
GDA10.7 %
Składniki
- Makaron pełnoziarnisty penne, surowy - 50g
- Zielone pesto z bazylii - 20g (łyżka stołowa)
- Ser Feta - 50g (porcja)
- Oliwki czarne marynowane - 15g (6 sztuk)
- Rukola - 10g (½ garści)
- Słonecznik, nasiona - 20g (2 łyżki stołowe)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Makaron ugotuj al dente (według instrukcji na opakowaniu). Po ugotowaniu odcedź. I wymieszaj z pesto.
KROK 2: Fetę pokrój w kosteczkę, oliwki przekrój na pół i dodaj do makaronu.
KROK 3: Rukolę opłucz, wysusz i dodaj do sałatki.
KROK 4: Pestki słonecznika podpraż na suchej patelni i posyp nimi sałatkę.
Smacznego!
Zobacz także