(15)
dodaj własny przepis
7 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
71 kcal / 1 porcję (51 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność138.49 kcal6.92%
-
Białko12.37 g24.74%
-
Węglowod.1.22 g0.45%
-
Tłuszcze9.55 g13.64%
-
Błonnik0.25 g1%
-
GDA6.92 %
Składniki
- Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
- Pieprz czarny - 0.5g (½ szczypty)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Jajko/a umyj i ugotuj na miękko. Gotowe jajka lekko ostudź pod zimną wodą.
KROK 2: Łyżeczką wybierz zawartość ze skorupki, przełóż do szklanki i roztrzep. Dopraw solą i pieprzem.
Rada: Gotując jajka na miękko wrzucamy je do wrzącej wody i gotujemy na średnim ogniu około 5 minut (ze stoperem w ręku).
Smacznego!
Zobacz także