5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
145 kcal / 1 porcję (265 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność54.68 kcal2.73%
-
Białko3.83 g7.66%
-
Węglowod.9.28 g3.44%
-
Tłuszcze0.56 g0.8%
-
Błonnik0.73 g2.92%
-
GDA2.73 %
Składniki
- Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 200g (10 łyżek stołowych)
- Truskawki mrożone - 50g
- Płatki owsiane górskie - 15g (1 ½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Zmrożone truskawki zmiksuj za pomocą blendera na gładki mus.
KROK 2: Jogurt wlej do szklanki i polej go musem truskawkowym. Całość posyp płatkami.
*Przekąska idealnie nadaje się na drugie śniadanie lub deser!
Rada: zamiast truskawek możesz użyć dowolnych mrożonych owoców. W sezonie letnim warto zastąpić je świeżymi owocami: truskawkami, malinami czy jagodami.
Smacznego!
Zobacz także