5 minut + 1 godzina marynowania
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
117 kcal / 1 porcję (103 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność113.59 kcal5.68%
-
Białko19.69 g39.38%
-
Węglowod.0.84 g0.31%
-
Tłuszcze3.42 g4.89%
-
Błonnik0.07 g0.28%
-
GDA5.68 %
Składniki
- Wołowina, polędwica - 100g
- Sok z cytryny - 1.5g (½ łyżeczki)
- Tymianek suszony - 1g (½ łyżeczki)
- Pieprz czarny - 0.3g (⅓ szczypty)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Mięso opłucz i osusz.
KROK 2: Polędwicę natrzyj tymiankiem, sokiem z cytryny i pieprzem. Ostaw na godzinę do lodówki, dzięki czemu mięso nabierze aromatu.
KROK 3: Po tym czasie rozgrzej patelnię grillową, mięso ułóż i smaż około 3 minut z każdej strony. Polędwicę możesz podlać szklanką wody, aby się dusiła.
Smacznego!
Zobacz także