Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(32)
27.02.2015
dodaj własny przepis
10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
535 kcal / 1 porcję (345 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    154.99 kcal
    7.75%
  • Białko
    6.84 g
    13.68%
  • Węglowod.
    16.41 g
    6.08%
  • Tłuszcze
    7.36 g
    10.51%
  • Błonnik
    1.22 g
    4.88%
  • GDA
    7.75 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ciabatta - 80g (sztuka)
  • Mozzarella - 60g (4 plastry)
  • Pomidor koktajlowy - 160g (8 sztuk)
  • Oliwki czarne marynowane - 20g (8 sztuk)
  • Bazylia świeża - 10g (2 gałązki)
  • Oregano - 2g (łyżeczka)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ciabattę pokrój w poprzek na 4 kromki. Każdą zapiecz w piekarniku lub opiecz w tosterze.

KROK 2: Pomidorki umyj, pokrój na ćwiartki, przełóż do miseczki i dodaj plasterki oliwek. Pomidorki polej oliwą z oliwek połączoną z poszatkowanym drobno czosnkiem i oregano.

KROK 3: Mozzarellę połóż na jeszcze ciepłe pieczywo, na każdą kanapkę dodaj pomidorki i ozdób świeżą bazylią.

Smacznego!