10 minut
1-2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
535 kcal / 1 porcję (345 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność154.99 kcal7.75%
-
Białko6.84 g13.68%
-
Węglowod.16.41 g6.08%
-
Tłuszcze7.36 g10.51%
-
Błonnik1.22 g4.88%
-
GDA7.75 %
Składniki
- Ciabatta - 80g (sztuka)
- Mozzarella - 60g (4 plastry)
- Pomidor koktajlowy - 160g (8 sztuk)
- Oliwki czarne marynowane - 20g (8 sztuk)
- Bazylia świeża - 10g (2 gałązki)
- Oregano - 2g (łyżeczka)
- Czosnek mały - 3g (ząbek)
- Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ciabattę pokrój w poprzek na 4 kromki. Każdą zapiecz w piekarniku lub opiecz w tosterze.
KROK 2: Pomidorki umyj, pokrój na ćwiartki, przełóż do miseczki i dodaj plasterki oliwek. Pomidorki polej oliwą z oliwek połączoną z poszatkowanym drobno czosnkiem i oregano.
KROK 3: Mozzarellę połóż na jeszcze ciepłe pieczywo, na każdą kanapkę dodaj pomidorki i ozdób świeżą bazylią.
Smacznego!
Zobacz także