Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(14)
25.06.2015
dodaj własny przepis
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
177 kcal / 1 porcję (185 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    95.49 kcal
    4.77%
  • Białko
    3.50 g
    7%
  • Węglowod.
    12.06 g
    4.47%
  • Tłuszcze
    4.30 g
    6.14%
  • Błonnik
    1.56 g
    6.24%
  • GDA
    4.77 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
  • Płatki owsiane górskie - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Truskawki - 75g (½ szklanki)
  • Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
  • Orzechy laskowe - 15g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Dodaj płatki owsiane i gotuj dalej na małym ogniu aż potrawa zgęstnieje. Przełóż do miski.

KROK 2: Owoce umyj, oczyść, truskawki pokrój w półplasterki. Dodaj do owsianki, dodaj też borówki, całość posyp orzechami.

Smacznego!