1,5 godz.
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
215 kcal / 1 porcję (252 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność85.40 kcal4.27%
-
Białko1.76 g3.52%
-
Węglowod.20.13 g7.46%
-
Tłuszcze0.23 g0.33%
-
Błonnik1.08 g4.32%
-
GDA4.27 %
Składniki
- Truskawki - 250g (1 ⅔ szklanki)
- Woda - 125g (½ szklanki)
- Cukier brązowy - 80g (16 łyżeczek)
- Cytryna - 40g (4 plastry)
- Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
- Żelatyna - 8g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Truskawki zmiksowuj i przetrzyj przez sito.
KROK 2: Wodę zagotuj, wymieszaj z cukrem i żelatyną a następnie przestudź.
KROK 3: Wymieszaj syrop z truskawkami, pieprzem i sokiem z cytryny. Gotową masę zamroź w sorbetierze albo wstaw do zamrażalnika i miksowuj co jakieś pół godziny aż będzie jasnoróżowy.
Smacznego!
Zobacz także