Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(20)
17.08.2015
dodaj własny przepis
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
298 kcal / 1 porcję (462 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    64.60 kcal
    3.23%
  • Białko
    1.07 g
    2.14%
  • Węglowod.
    8.02 g
    2.97%
  • Tłuszcze
    3.81 g
    5.44%
  • Błonnik
    1.35 g
    5.4%
  • GDA
    3.23 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Papryka czerwona - 100g (½ sztuki)
  • Pomidor - 250g
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Cebula - 40g (½ sztuki)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Papryczka chili - 10g (½ sztuki)
  • Papryka słodka mielona - 1.5g (½ łyżeczki)
  • Kajzerki ciemne, bezglutenowe - 25g
  • Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 5g (łyżeczka)
  • Oliwki zielone marynowane, konserwowe - 15g (6 sztuk)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Umyj dokładnie wszystkie warzywa. Następnie posiekaj cebulę w kostkę i podduś ją na oliwie. Dodaj pokrojoną paprykę i pomidory. Duś do momentu, aż zrobią się miękkie.

KROK 2: Gdy warzywa zmiękną, przypraw danie chilli i słodką papryką. Dokładnie zupę zblenduj.

KROK 3: Kajzerkę przekrój na pół i smaż na roztopionek margarynie, aż zrobi się chrupiąca. Następnie pokrój w kostkę.

KROK 4: Zupę przelej do talerza, podawaj ją z grzanką bezlutenową i oliwkami.

Smacznego!

Zobacz także
Pasta z tofu i awokado
(8)
Pasta z tofu i awokado
10 minut
2 osoby
więcej
Zupa szpinakowa
(26)
Zupa szpinakowa
30 minut
4 osoby
więcej