Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

40 minut+ czas pieczenia
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
543 kcal / 1 porcję (264 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    205.33 kcal
    10.27%
  • Białko
    9.92 g
    19.84%
  • Węglowod.
    10.39 g
    3.85%
  • Tłuszcze
    14.38 g
    20.54%
  • Błonnik
    1.19 g
    4.76%
  • GDA
    10.27 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mąka pszenna, typ 500 - 97.5g (⅔ szklanki)
  • Mąka kukurydziana - 60g (4 łyżki stołowe)
  • Masło ekstra - 100g (20 łyżeczek)
  • Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Brokuły - 200g
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Cebula - 100g
  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 200g
  • Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
  • Śmietana, 18% tłuszczu - 75g (3 łyżki stołowe)
  • Ser Gouda, tarty - 200g (20 łyżek stołowych)
  • Curry - 3g (łyżeczka)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)

Sposób przyrządzenia

Crust:

STEP 1: Sift the flour, pour it into a large bowl. Dice cold butter and add to the flour, smash with your fingers. Add the egg, a pinch of salt and knead quickly. Add 2 tablespoons of cold water if necessary. Transfer the dough to baking tin (diameter 26 cm). Cool for 30 minutes.

Filling:

STEP 1: Use half of oil to fry the diced (large pieces) peppers and onions. Fry the diced (small pieces) meat, add chopped garlic and a pinch of pepper. Cool vegetables and meat.

STEP 2: Cover the dough with parchment paper, pour peas over it (or other sort of weights) and bake for 20 minutes in an oven preheated to 200 degrees C. Remove the paper and bake the dough for another 10 minutes.

STEP 3: Mix eggs with cream and cheese. Season with salt, pepper, turmeric and curry. Add fried meat and vegetables. Pour mixture over semi-baked dough and bake for approximately 35 minutes in a preheated oven to 190 deg. C., until the mixture congeals and nicely browns.

*Chicken and vegetables tart is the ideal dinner dish. It is easily digestible, but rather high in calories due to the addition of cheese and cream to vegetables. If we want to lean it down a little, use natural yogurt instead of sour cream and substitute cheese with its low-fat counterpart.

Bon appetit!