Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(4)
20.05.2016
dodaj własny przepis
15 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
319 kcal / 1 porcję (140 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    228.66 kcal
    11.43%
  • Białko
    7.06 g
    14.12%
  • Węglowod.
    15.35 g
    5.69%
  • Tłuszcze
    15.57 g
    22.24%
  • Błonnik
    1.11 g
    4.44%
  • GDA
    11.43 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ciecierzyca z puszki - 340g (2 szklanki)
  • Orzechy nerkowca - 80g
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Sok z cytryny - 24g (8 łyżeczek)
  • Jarmuż - 40g (8 liści)
  • Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Sos sojowy bezglutenowy - 10g (łyżka stołowa)
  • Woda mineralna niegazowana - 20g (¼ szklanki)
  • Sól biała - 1g (2 szczypty)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Papryka ostra mielona - 6g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Na rozgrzanej patelni podpraż orzechy nerkowca.

KROK 2: Liście jarmużu dokładnie umyj i usuń twarde, grupe łodyżki od liści. Same liście przełóż do miseczki i zalej je wrzątkiem, a następnie przelej je zimną wodą.

KROK 3: Przełóż wszystkie składniki do misy blendera kielichowego, a następnie zmiksuj je na jednolitą masę. Kontroluj konsystencję pasty za pomocą dodawanej stopniowo wody. Pastę dopraw do smaku według uznania.

Smacznego!

Zobacz także
Cukiniowe bliny gryczane
(2)
Cukiniowe bliny gryczane
40 minut + czas rośnięcia ciasta
5 osób
więcej
Marchewka tarta
(4)
Marchewka tarta
5 minut
1 osoba
więcej