Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(17)
02.08.2016
dodaj własny przepis
20 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
163 kcal / 1 porcję (122 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    134.17 kcal
    6.71%
  • Białko
    7.27 g
    14.54%
  • Węglowod.
    24.94 g
    9.24%
  • Tłuszcze
    1.84 g
    2.63%
  • Błonnik
    0.98 g
    3.92%
  • GDA
    6.71 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 150g
  • Mleko sojowe - 330g (1 ½ szklanki)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę najpierw podpraż nieco w rondelku, a następnie zalej wodą i ugotuj wedłg przepis producenta zamieszczonego na opakowaniu (około 15-20 minut pod przykryciem na wolnym ogniu). Ostudź.

KROK 2: Po wystudzeniu zblenduj ją dokładnie z pozostałymi składnikami do momentu, aż nie będzie już żadnej grudki, a cała masa będzie gładka i puszysta.

*Idealnie zmakuje z połączeniu ze świeżymi ogórkami lub jako dodatek do kanapek.

Smacznego!