20 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
163 kcal / 1 porcję (122 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność134.17 kcal6.71%
-
Białko7.27 g14.54%
-
Węglowod.24.94 g9.24%
-
Tłuszcze1.84 g2.63%
-
Błonnik0.98 g3.92%
-
GDA6.71 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 150g
- Mleko sojowe - 330g (1 ½ szklanki)
- Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kaszę najpierw podpraż nieco w rondelku, a następnie zalej wodą i ugotuj wedłg przepis producenta zamieszczonego na opakowaniu (około 15-20 minut pod przykryciem na wolnym ogniu). Ostudź.
KROK 2: Po wystudzeniu zblenduj ją dokładnie z pozostałymi składnikami do momentu, aż nie będzie już żadnej grudki, a cała masa będzie gładka i puszysta.
*Idealnie zmakuje z połączeniu ze świeżymi ogórkami lub jako dodatek do kanapek.
Smacznego!
Zobacz także