Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(4)
14.08.2016
dodaj własny przepis
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
384 kcal / 1 porcję (189 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    203.47 kcal
    10.17%
  • Białko
    5.80 g
    11.6%
  • Węglowod.
    20.82 g
    7.71%
  • Tłuszcze
    11.09 g
    15.84%
  • Błonnik
    2.85 g
    11.4%
  • GDA
    10.17 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 90g (½ szklanki)
  • Mleczko kokosowe - 180g (18 łyżek stołowych)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
  • Aromat waniliowy - 4g (łyżeczka)
  • Syrop klonowy - 10g (2 łyżeczki)
  • Migdały, płatki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Borówki amerykańskie - 70g (½ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przepłucz komosę ryżową na sitku o małych otworach. Następnie zalej komosę wodą w proporcji 2:1 (woda-quinoa). Gotuj kaszę około 15-20 minut na wolnym ogniu do momentu, aż komosa wchłonie całą wodę.

KROK 2: Po tym czasie dodaj do gotującej się kaszy mleczko kokosowe, cynamon, kardamon, syrop klonowy oraz laskę wanilii i gotuj jeszcze około 2 minut ciągle mieszając.

KROK 3: Przełóż budyń do salaterki i posyp podprażonymi płatkami migdałowymi. Na wierzch połóż kilka borówek amerykańskich.

Smacznego!