20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
407 kcal / 1 porcję (224 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność181.73 kcal9.09%
-
Białko4.58 g9.16%
-
Węglowod.30.83 g11.42%
-
Tłuszcze5.89 g8.41%
-
Błonnik4.19 g16.76%
-
GDA9.09 %
Składniki
- Kasza jęczmienna perłowa sucha - 70g
- Kurki - 50g (garść)
- Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
- Groszek zielony - 35g
- Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
- Parmezan tarty - 4g (½ łyżki stołowej)
- Bazylia świeża - 5g (gałązka)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ugotuj kaszę perłową zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
KROK 2: Kurki przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie podsmaż na oliwie wraz z mrożonym groszkiem.
KROK 3: Ugotowaną kaszę wraz z podsmażonymi kurkami i groszkiem wyłóż na talerz. Udekoruj borówkami i świeżą bazylią, a następnie polej sałatkę oliwą. Posyp parmezanem i dopraw do smaku ulubionymi przyprawami.
Smacznego!
Zobacz także