30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
359 kcal / 1 porcję (367 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność97.71 kcal4.89%
-
Białko8.83 g17.66%
-
Węglowod.9.30 g3.44%
-
Tłuszcze3.24 g4.63%
-
Błonnik1.68 g6.72%
-
GDA4.89 %
Składniki
- Dorsz, świeży, filety bez skóry - 150g
- Cebula - 40g (½ sztuki)
- Czosnek mały - 3g (ząbek)
- Cebula - 40g (½ sztuki)
- Kukurydza, konserwowa - 30g (2 łyżki stołowe)
- Olej rzepakowy uniwersalny - 10g (łyżka stołowa)
- Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
- Koncentrat pomidorowy, 30% - 30g (2 łyżeczki)
- Fasola czerwona, konserwowa - 40g (2 łyżki stołowe)
- Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Rybę dokładnie umyj pod bieżącą wodą i oprósz niewielką ilością soli i pieprzu.
KROK 2: Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekany czosnek i pokrojoną w piórka cebulę.
KROK 3: Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę oraz ananasa. Podlej odrobiną wody (według uznania).
KROK 4: Gdy warzywa zmiękną, dodaj odsączoną kukurydzę i fasolę, następnie koncentrat pomidorowy i miód.
KROK 5: Do tak przygotowanych warzyw dodaj dorsza i duś wszystko przez ok. 15 minut. Na koniec udekoruj potrawę posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Zobacz także