Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(9)
19.09.2016
dodaj własny przepis
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
312 kcal / 1 porcję (177 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    176.53 kcal
    8.83%
  • Białko
    8.54 g
    17.08%
  • Węglowod.
    20.66 g
    7.65%
  • Tłuszcze
    7.22 g
    10.31%
  • Błonnik
    3.23 g
    12.92%
  • GDA
    8.83 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Płatki owsiane górskie - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Amarantus ekspandowany - 15g (½ szklanki)
  • Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Proszek do pieczenia - 4g (łyżeczka)
  • Żurawina suszona - 24g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jajko ubij mikserem na puszystą masę, dodaj jogurt naturalny i siemię lniane i pozostaw na około 2-3 minuty.

KROK 2: Następnie dodaj bezgutenowe płatki owsiane, popping z amarantusa, bezglutenowy proszek do pieczenia i dokładnie całość zmiksuj.

KROK 3: Suszoną żurawinę pokrój na małe kawałki i wmieszaj ją do masy.

KROK 4: Smaż placuszki na patelni teflonowej do momentu, aż zaczną przybierać złocistą barwę.

*Idealnie smakuja podane z duszonym jabłkiem z cynamonem, goździkami i odrobiną miodu.

Smacznego!

Zobacz także