Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
348 kcal / 1 porcję (347 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    100.40 kcal
    5.02%
  • Białko
    10.37 g
    20.74%
  • Węglowod.
    4.25 g
    1.57%
  • Tłuszcze
    4.95 g
    7.07%
  • Błonnik
    0.59 g
    2.36%
  • GDA
    5.02 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Makrela, wędzona - 100g (⅔ sztuki)
  • Cebula - 60g (⅔ sztuki)
  • Twaróg lekki 0% - 60g (2 plastry)
  • Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
  • Musztarda - 20g (łyżka stołowa)
  • Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 40g (2 łyżki stołowe)
  • Natka pietruszki siekana - 6g (łyżeczka)
  • Pieprz czarny - 0.5g (½ szczypty)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mięso makreli oddziel od ości i skóry, przełóż do miseczki i razem z twarogiem rozgnieć widelcem. Dodaj posiekaną cebulę, natkę i ogórki pokrojone z kostkę.

KROK 2: Musztardę wymieszaj z jogurtem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj do makreli i całość wymieszaj. Odstaw do lodówki na pół godziny.

*Podawaj jako samodzielnie danie lub dodatek do pieczywa.

Smacznego!