Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
522 kcal / 1 porcję (397 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    131.43 kcal
    6.57%
  • Białko
    4.21 g
    8.42%
  • Węglowod.
    18.33 g
    6.79%
  • Tłuszcze
    5.46 g
    7.8%
  • Błonnik
    2.05 g
    8.2%
  • GDA
    6.57 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 60g
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Maliny - 60g (½ szklanki)
  • Dynia, pestki - 15g (1 ½ łyżki stołowej)
  • Słonecznik, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
  • Sezam, nasiona - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Podpraż surową kaszę jaglaną w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.

KROK 2: Następnie dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 3: Ugotowaną jaglankę przełóż do miseczki, następnie dodaj miód, maliny i posyp nasionami.

Smacznego!