20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
646 kcal / 1 porcję (756 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność85.46 kcal4.27%
-
Białko2.10 g4.2%
-
Węglowod.15.94 g5.9%
-
Tłuszcze2.94 g4.2%
-
Błonnik3.47 g13.88%
-
GDA4.27 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 70g
- Mleko migdałowe - 345g (1 ½ szklanki)
- Banan - 120g
- Wiórki kokosowe - 24g (4 łyżki stołowe)
- Maliny - 192g (1 ⅔ szklanki)
- Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
- Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ugotuj kaszę gryczaną według wskazówek producenta na opakowaniu. Użyj do tego celu mleka migdałowego zamiast wody.
KROK 2: Ugotowaną gryczankę przełóż do miseczki. Do kaszy dodaj pokrojonego w talarki banana, wiórki kokosowe, świeże lub mrożone maliny oraz przyprawy. Przełóż do miseczek i podawaj.
Smacznego!
Zobacz także