Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

35 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
268 kcal / 1 porcję (270 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    99.44 kcal
    4.97%
  • Białko
    3.29 g
    6.58%
  • Węglowod.
    12.23 g
    4.53%
  • Tłuszcze
    5.45 g
    7.79%
  • Błonnik
    2.15 g
    8.6%
  • GDA
    4.97 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Marchew - 120g
  • Cebula dymka - 40g (2 sztuki)
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Orzechy laskowe - 45g (3 łyżki stołowe)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Pieczarki - 200g (10 sztuk)
  • Kasza gryczana sucha - 140g
  • Wywar warzywny - 480g (2 szklanki)
  • Tymianek suszony - 1g (½ łyżeczki)
  • Oregano - 1g (½ łyżeczki)
  • Natka pietruszki pęczek - 18g (pęczek)
  • Sól biała - 1.5g (3 szczypty)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Marchew i pieczarki obierz i pokój na talarki. W sporym garnku rozgrzej oliwę z oliwek i przesmaż drobno posiekaną dymkę. Dodaj rozgnieciony ząbek czosnku i marchew i podsmażaj kilka minut. Następnie dodaj pieczarki i smaż do momentu aż zmiękną. Dopraw solą.

KROK 2: Do warzyw wsyp kaszę gryczaną, dodaj oregano i tymianek. Następnie wlej chochlę gorącego bulionu i dokładnie wymieszaj całość. Powtarzaj tę czynność do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn. Dopraw wg uznania. W międzyczasie drobno posiekaj pietruszkę i orzechy laskowe.

KROK 3: Przygotowane kaszotto wyłóż na talerz i posyp natką pietruszki i orzechami.


Smacznego!

Zobacz także
Koktajl karob-banan
(39)
Koktajl karob-banan
5 minut
2 osoby
więcej
Pasta z tofu i awokado
(9)
Pasta z tofu i awokado
10 minut
2 osoby
więcej
Salsa verde
(23)
Salsa verde
10 minut
4-6 osób
więcej