10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
256 kcal / 1 porcję (406 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność63.09 kcal3.15%
-
Białko1.29 g2.58%
-
Węglowod.9.50 g3.52%
-
Tłuszcze2.82 g4.03%
-
Błonnik1.82 g7.28%
-
GDA3.15 %
Składniki
- Banan - 120g
- Ananas świeży - 150g
- Szpinak świeży - 100g
- Jarmuż - 50g (10 liści)
- Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)
- Sok z limonki - 15g (5 łyżeczek)
- Mleko kokosowe - 240g (szklanka)
- Woda kokosowa - 110g (½ szklanki)
- Wiórki kokosowe - 6g (łyżka stołowa)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Banana i ananasa obierz, a następnie pokrój. Szpinak i jarmuż umyj pod bieżącą wodą.
KROK 2: Do misy blendera wlej mleko kokosowe, wodę kokosową, sok z limonki, dodaj banana, ananasa, szpinak, jarmuż oraz siemię lniane i wszystko miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
KROK 3: Gotowe smoothie przelej do wysokich szklanek i posyp wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Zobacz także