Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

50 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
322 kcal / 1 porcję (204 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    158.46 kcal
    7.92%
  • Białko
    5.67 g
    11.34%
  • Węglowod.
    20.24 g
    7.5%
  • Tłuszcze
    6.86 g
    9.8%
  • Błonnik
    2.37 g
    9.48%
  • GDA
    7.92 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jęczmienna, pęczak - 90g
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Marchew - 70g
  • Skórka z pomarańczy - 5g (łyżeczka)
  • Tymianek suszony - 2g (łyżeczka)
  • Migdały, słupki - 15g
  • Wywar warzywno-drobiowy - 200g (szklanka)
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W małym garnku rozgrzej olej, dodaj imbir i czosnek i podsmażaj na średnim ogniu. Następnie dodaj kaszę jęczmienną i lekko przemieszaj. Całość zalej bulionem i gotuj do miękkości kaszy ok. 45 minut.

KROK 2: W połowie gotowania do kaszy dodaj pokrojoną w drobną kostkę marchew. Przemieszaj

KROK 3: Gdy kasza będzie już zupełnie miękka zdejmij ją z ognia i wymieszaj z łyżeczką masła. Gotową przełóż na talerz i Posyp startą skórką z pomarańczy, tymiankiem i płatkami migdałowymi.

Smacznego!