25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
245 kcal / 1 porcję (237 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność103.80 kcal5.19%
-
Białko3.07 g6.14%
-
Węglowod.18.72 g6.93%
-
Tłuszcze2.29 g3.27%
-
Błonnik1.15 g4.6%
-
GDA5.19 %
Składniki
- Kasza jaglana sucha - 50g
- Banan - 360g
- Kakao 16%, proszek - 10g (łyżka stołowa)
- Masło z prażonych orzechów laskowych - 16g (łyżka stołowa)
- Daktyle, suszone - 30g
- Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 480g (2 szklanki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Banany obierz, włóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na minimum 1 godzinę. Dakle zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.
KROK 2: Uprzednio uprażoną kaszę jaglaną ugotuj w dwukrotnie większej ilości wody według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu. Ostudź.
KROK 3: Do misy blendera przełóż wszystkie składniki i zmiksuj do uzyskania odpowiedniej, kremowej konsystencji. W razie potrzeby, możesz dodać trochę wody.
KROK 4: Przelej koktajl do wysokich szklanek. Wierzch udekoruj przesianym kakao lub posiekanymi orzechami laskowymi.
Smacznego!
Zobacz także