30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
650 kcal / 1 porcję (241 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność269.54 kcal13.48%
-
Białko11.40 g22.8%
-
Węglowod.40.85 g15.13%
-
Tłuszcze7.18 g10.26%
-
Błonnik1.89 g7.56%
-
GDA13.48 %
Składniki
- Ser twarogowy półtłusty - 200g (10 łyżek stołowych)
- Kasza jaglana sucha - 100g
- Mąka jaglana - 50g (⅓ szklanki)
- Miód pszczeli - 48g (4 łyżeczki)
- Rodzynki, suszone - 60g (4 łyżki stołowe)
- Proszek do pieczenia - 2g (½ łyżeczki)
- Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
- Aromat waniliowy - 2g (½ łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2. Dokładnie wymieszaj ser z ugotowaną i wystudzoną kaszą, rodzynkami, miodem, wanilią, mąką jaglaną.
KROK 3. Formuj w dłoniach placuszki i smaż na małym ogniu na niewielkiej ilości oleju.
Smacznego!
Zobacz także