20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
529 kcal / 1 porcję (401 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność131.90 kcal6.6%
-
Białko2.76 g5.52%
-
Węglowod.23.50 g8.7%
-
Tłuszcze4.03 g5.76%
-
Błonnik2.74 g10.96%
-
GDA6.6 %
Składniki
- Kasza gryczana sucha - 50g
- Olej kokosowy - 4g
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
- Jabłko - 150g
- Orzechy włoskie - 16g (4 sztuki)
- Imbir korzeń - 5g
- Pomarańcza - 150g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
KROK 2: Jabłko pokrój w kostkę i wrzuć do rondelka z dodatkiem oleju kokosowego. Do jabłka dodaj ugotowaną kaszę, cynamon, starty imbir i miód.
KROK 3: Całość podgrzewaj przez kilka minut. Następnie do gotowej kaszy dodaj posiekane orzechy włoskie, i cząstki pomarańczy.
Smacznego!
Zobacz także