(10)
dodaj własny przepis
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
26 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność25.95 kcal1.3%
-
Białko1.72 g3.44%
-
Węglowod.3.89 g1.44%
-
Tłuszcze0.61 g0.87%
-
Błonnik0.44 g1.76%
-
GDA1.3 %
Składniki
- Ogórek szklarniowy - 71g
- Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
- Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Ogórka umyj i obierz ze skórki. Pokrój na cienkie plasterki, delikatnie posól i przełóż na sitko, aby pozbył się nadmiaru wody.
KROK 2: Ogórki odsącz, włóż do miski, dodaj jogurt naturalny i posiekany koperek. Całość wymieszaj.
*Serwuj do obiadu lub jako samodzielną przekąskę.
Smacznego!
Zobacz także