Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
26 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    25.95 kcal
    1.3%
  • Białko
    1.72 g
    3.44%
  • Węglowod.
    3.89 g
    1.44%
  • Tłuszcze
    0.61 g
    0.87%
  • Błonnik
    0.44 g
    1.76%
  • GDA
    1.3 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Ogórek szklarniowy - 71g
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
  • Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Ogórka umyj i obierz ze skórki. Pokrój na cienkie plasterki, delikatnie posól i przełóż na sitko, aby pozbył się nadmiaru wody.

KROK 2: Ogórki odsącz, włóż do miski, dodaj jogurt naturalny i posiekany koperek. Całość wymieszaj.

*Serwuj do obiadu lub jako samodzielną przekąskę.

Smacznego!