5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
26 kcal / 1 porcję (150 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność17.00 kcal0.85%
-
Białko0.97 g1.94%
-
Węglowod.4.04 g1.5%
-
Tłuszcze0.23 g0.33%
-
Błonnik1.27 g5.08%
-
GDA0.85 %
Składniki
- Pomidor - 130g
- Cebula - 20g (¼ sztuki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Pomidora dokładnie umyj i pokrój w plasterki. Ułóż na talerzu.
KROK 2: Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka i posyp nią pomidora. Potrawę możesz dosolić do smaku używając soli o obniżonej zawartości sodu.
*Podawaj jako przekąskę lub dodatek do kanapek i dań obiadowych.
Smacznego!
Zobacz także