Liczba postów: 12
Piątek, 13 lutego 2015 | 14:38:32 Słońce! Trzeba to uczcić!
Jak? W moim wydaniu będzie to przebieżka :)
Wiecie, że bieganie na zewnątrz poprawia nie tylko kondycję, ale także odporność? Jeśli ktoś pójdzie w moje ślady i pobiega, proponuję po joggingu rozgrzać się napojem imbirowym :) Ruch i naturalny antybiotyk to połączenie doskonałe!
Weźcie korzeń imbiru i obierzcie go. Pokrójcie w plastry, zalejcie wrzątkiem, osłodźcie miodem lub syropem z agawy i dodajcie plasterki cytryny. Pijcie jeszcze ciepły!
A czemu imbir jeść warto? Przypominam za pomocą mojej infografiki, któą przygotowałam dla Was juz jakiś czas temu:
Imbir ma niezwykle intensywny aromat, to zasługa zingiberolu (olejku eterycznego), asubstancje żywicowe, w które obfituje (m.in. gingerol i zinferon), odpowiadają za jego palący, gorzkawy smak. Wszystkie te związki cechują właściwości lecznicze.