Wtorek, 25 listopada 2014 | 12:34:57
przepis tak jak pisalam wczesniej
sklad:200 g platkow owsianych;platki migdalowe lub orzechy;1,5 lyzeczki cynamonu;0,5 lyzeczki sody;0,5 lyzeczki soli;500 ml mleka roslinnego -ryzowe np.Naturmi Reis;4 lyzki masla roztopione schlodzone np.klarowane;1 jajko;2-3 banany;maliny ,jagody w/uznania. mieszamy wszystkie skladniki suche :platki,sode,sol,cynamon.W osobnej misce mleko,jajo,maslo roztopione i mieszamy blenderem .Naczynie zaroodporne smarujemy maslem i na dnie ukladamy banany pokrojone w plastry.Na wierzch sypiemy np.maliny nie za gesto i przykrywamy wymieszanymi suchymi skladnikami .Delikatnie zalewamy mleczna mieszanka i stukamy delikatnie o blat zeby splynela .Na wierzch sypiemy troche owocow i uprazonymi platkami migdalowymi.Zamkniete naczynie wkladamy do nagrzanego piekarnika do 180*c na 35 min .nie podaje ile to ma kalorii bo nie wiem .jezeli ktos umie mi podac to prosze bede wdzieczna
Serwis internetowy DietMap wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Zastrzeżenia Prawne.
Skad przepis? Robiłaś??? Brzmi pysznie :) Mi według kalkulatora kalorii wyszło troszkę ponad 1900 kcal na całą potrawę. Podzieliłabym to na 10 porcji, co daje 190 kcal na porcję - idealnie na mój podwieczorek :D
znalazlam na facebook podala go pani bosacka jest smaczny nawet mojemu mezowi smakuje
ja to robie przewaznie na kolacje a jak zostanie to tez mam sniadanie