(14)
dodaj własny przepis
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
114 kcal / 1 porcję (55 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność206.73 kcal10.34%
-
Białko11.36 g22.72%
-
Węglowod.0.55 g0.2%
-
Tłuszcze17.91 g25.59%
-
Błonnik0.00 g0%
-
GDA10.34 %
Składniki
- Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
- Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Na rozgrzaną patelnię wlej olej.
KROK 2: Rozbij jajka i "posadź" je na patelni. Zmniejsz ogień i smaż, aż białka się zetną, a żółtka wedle uznania (im dłużej smażone tym mocniej ścięte).
Smacznego!
Zobacz także