Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
105 kcal / 1 porcję (210 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    50.19 kcal
    2.51%
  • Białko
    3.03 g
    6.06%
  • Węglowod.
    4.40 g
    1.63%
  • Tłuszcze
    3.15 g
    4.5%
  • Błonnik
    1.96 g
    7.84%
  • GDA
    2.51 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Szpinak świeży - 150g
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 50g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Szpinak dokładnie opłucz i wysusz. Czosnek drobno posiekaj lub przeciśnij przez praskę.

KROK 2: Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj czosnek i smaż bardzo krótko. Dorzuć szpinak. Smaż przez chwilę. Wlej jogurt. Dokładnie wymieszaj. Wszystko zagotuj.

KROK 3: Szpinak przełóż na talerz.

*Podawaj jako dodatek do obiadu.

Smacznego!

Zobacz także
Kotlet z kalafiora i cieciorki
(4)
Kotlet z kalafiora i cieciorki
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej
Pasta z tofu i awokado
(8)
Pasta z tofu i awokado
10 minut
2 osoby
więcej