(16)
dodaj własny przepis
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
144 kcal / 1 porcję (105 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność137.06 kcal6.85%
-
Białko4.76 g9.52%
-
Węglowod.19.98 g7.4%
-
Tłuszcze4.42 g6.31%
-
Błonnik1.76 g7.04%
-
GDA6.85 %
Składniki
- Makaron pełnoziarnisty świderki, surowy - 75g
- Zielone pesto z bazylii - 30g (1 ½ łyżki stołowej)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Makaron ugotuj al dente (według instrukcji na opakowaniu).
KROK 2: Ugotowany i jeszcze ciepły makaron przełóż na talerz, połącz z pesto i dokładnie wymieszaj.
*Podawaj ze swieżym pomidorem, udekorowane listkami bazyli.
Smacznego!
Zobacz także