5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
30 kcal / 1 porcję (161 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność18.40 kcal0.92%
-
Białko1.02 g2.04%
-
Węglowod.4.39 g1.63%
-
Tłuszcze0.25 g0.36%
-
Błonnik1.37 g5.48%
-
GDA0.92 %
Składniki
- Pomidor - 130g
- Cebula czerwona - 30g (⅓ sztuki)
- Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
- Pieprz czarny - 0.5g (½ szczypty)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Pomidora umyj i pokrój w kostkę lub ćwiartki.
KROK 2: Cebulę obierz i posiekaj, posyp nią pomidora. Warzywa wymieszaj w misce, dopraw do smaku solą i pieprzem.
*Sałatka to doskonała i szybka przekąska oraz dodatek do kanapek lub obiadu.
Smacznego!
Zobacz także