(20)
dodaj własny przepis
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
221 kcal / 1 porcję (299 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność73.89 kcal3.69%
-
Białko0.25 g0.5%
-
Węglowod.4.43 g1.64%
-
Tłuszcze0.08 g0.11%
-
Błonnik0.43 g1.72%
-
GDA3.69 %
Składniki
- Wino czerwone - 500g (3 ⅓ lampki)
- Pomarańcza - 80g
- Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
- Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
- Goździki - 1g (½ łyżeczki)
- Cukier waniliowy - 4g (łyżeczka)
- Cukier brązowy - 10g (2 łyżeczki)
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Pomarańczę dokładnie wyszororuj i pokrój na plastry. Wszystkie składniki wraz z winem wlej do garnka, zagotuj na umiarkowanym ogniu i gotuj dalej pod przykryciem na minimalnym ogniu przez około 10 minut.
KROK 2: Wino przelej przez sitko do kubeczków lub szklanek, udekoruj pomarańczą i anyżem.
Smacznego!
Zobacz także