Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(13)
11.02.2015
dodaj własny przepis
10 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
73 kcal / 1 porcję (27 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    269.52 kcal
    13.48%
  • Białko
    6.40 g
    12.8%
  • Węglowod.
    3.94 g
    1.46%
  • Tłuszcze
    26.22 g
    37.46%
  • Błonnik
    1.52 g
    6.08%
  • GDA
    13.48 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Oliwki czarne marynowane - 50g (20 sztuk)
  • Anchois - 20g (5 filetów)
  • Kapary - 10g (łyżka stołowa)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Ocet balsamiczny - 3g (½ łyżki stołowej)
  • Oregano - 2g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką masę. Oliwę z oliwek dodawaj stopniowo, do uzyskania pożądanej konsystencji.

*Możesz doprawić do smaku świeżo mielonym pieprzem. Podawaj na ciepłych grzankach.

Smacznego!

Zobacz także