Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(19)
08.06.2016
dodaj własny przepis
20 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
109 kcal / 1 porcję (128 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    84.79 kcal
    4.24%
  • Białko
    1.10 g
    2.2%
  • Węglowod.
    18.96 g
    7.02%
  • Tłuszcze
    2.32 g
    3.31%
  • Błonnik
    4.19 g
    16.76%
  • GDA
    4.24 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Maliny, mrożone - 250g
  • Awokado - 70g
  • Miód pszczeli - 48g (4 łyżeczki)
  • Bazylia świeża - 5g (gałązka)
  • Mango - 140g (½ sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Wsyp mrożone maliny do misy blendera, a następnie poczekaj 10-15 minut w celu lekkiego zmięknięcia owoców. Po tym czasie dodaj dojrzałe awokado, miód (zamiast miodu można użyć syropu klonowego), świeże listki bazylii, dojrzałe mango.

KROK 2: Zmiksuj wszystkie składniki do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.

Smacznego!