Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
229 kcal / 1 porcję (299 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    76.51 kcal
    3.83%
  • Białko
    1.67 g
    3.34%
  • Węglowod.
    17.71 g
    6.56%
  • Tłuszcze
    0.48 g
    0.69%
  • Błonnik
    1.68 g
    6.72%
  • GDA
    3.83 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Czereśnie - 120g
  • Wiśnie - 120g
  • Pomarańcza - 240g
  • Woda mineralna niegazowana - 50g (¼ szklanki)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Kardamon mielony - 1g (½ łyżeczki)
  • Imbir korzeń - 3g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz, a następnie ugotuj według wskazówek producenta zamieszczonych na opakowaniu. Kasza powinna być jednak nieco rozgotowana.

KROK 2: Do misy blendera włóż umyte, wypestkowane czereśnie, wiśnie, obraną i usuniętą z białych błon pomarańczę, przyprawy oraz ostudzoną kaszę jaglaną. W razie potrzeby reguluj konsystencję koktajlu wodą mineralną niegazowaną.

KROK 3: Całość dokładnie zmiksuj na gładką masę. (W razie potrzeby możesz dosłodzić 1 łyżeczką płynnego miodu).

KROK 4: Koktajl przelej do wysokich szklanek, przed podaniem posyp pokruszonymi ziarnami surowego kakaowca.

Smacznego!