Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(16)
12.08.2016
dodaj własny przepis
60 minut
8 osób
łatwy
Wartości odżywcze
255 kcal / 1 porcję (114 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    223.01 kcal
    11.15%
  • Białko
    7.47 g
    14.94%
  • Węglowod.
    33.18 g
    12.29%
  • Tłuszcze
    6.88 g
    9.83%
  • Błonnik
    2.88 g
    11.52%
  • GDA
    11.15 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Banan - 300g
  • Jaja kurze surowe - 150g (3 sztuki)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 75g (3 łyżki stołowe)
  • Masło orzechowe - 60g (3 łyżki stołowe)
  • Mąka pszenna pełnoziarnista - 250g (16 ⅔ łyżki stołowej)
  • Miód pszczeli - 72g (6 łyżeczek)
  • Soda oczyszczona - 3g (szczypta)
  • Proszek do pieczenia - 4g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Do miski wbij jajka, dodaj miód, jogurt naturalny i rozgniecione widelcem banany. Zmiksuj całość na puszystą masę.

KROK 2: Masło orzechowe lekko podgrzej, do momentu aż całkowicie się rozpuści.

KROK 3: Do drugiego naczynia przesiej mąkę, sodę i proszek. Połącz razem z bananową masą, dodaj rozpuszczone masło i całość zmiksuj.

KROK 4: Gotowe ciasto przelej do średniej keksówki wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia i całość piecz ok. 50 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudź na kratce.

Smacznego!


*Wymiary keksówki (25cm x 12cm x 8cm)

Tagi
Zobacz także
Pudding z tapioki, kokosem i mango
(2)
Pudding z tapioki, kokosem i mango
35 minut + czas chłodzenia
1 osoba
więcej