Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(6)
24.10.2016
dodaj własny przepis
50 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
221 kcal / 1 porcję (421 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    52.49 kcal
    2.62%
  • Białko
    1.34 g
    2.68%
  • Węglowod.
    5.63 g
    2.09%
  • Tłuszcze
    3.04 g
    4.34%
  • Błonnik
    0.62 g
    2.48%
  • GDA
    2.62 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Cebula - 80g (sztuka)
  • Por obrany - 50g
  • Czosnek duży - 10g (2 ząbki)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)
  • Pomidory w puszce - 800g (2 puszki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Kurkuma - 2g
  • Curry - 1.5g (½ łyżeczki)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Woda ciepła - 480g (2 szklanki)
  • Oregano - 2g (łyżeczka)
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Awokado - 140g
  • Mleczko kokosowe - 40g (4 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: W garnku rozgrzej olej rzepakowy, następnie dodaj posiekaną w piórka cebulę z porem i pieprz i podsmaż krótką chwilkę, stale mieszając.

KROK 2: Dodaj posiekany w plasterki czosnek, po chwili dodaj pomidory i 1/2 litra wrzątku. Dodaj przyprawy i utarty imbir i gotuj pod przykryciem przez 10 -15 minut na średnim ogniu.

KROK 3: W międzyczasie ugotuj uprzednio podprażoną kaszę jaglaną według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu.

KROK 4: Ugotowaną kaszę dorzuć do garnka z z podduszonymi warzywami. Całość dobrze wymieszaj, a następnie zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi według uznania.

KROK 5: Przelej zupę do miseczek. Na koniec danie udekoruj awokado i polej mleczkiem kokosowym.

Smacznego!