Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(3)
28.11.2016
dodaj własny przepis
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
576 kcal / 1 porcję (170 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    339.99 kcal
    17%
  • Białko
    11.18 g
    22.36%
  • Węglowod.
    45.63 g
    16.9%
  • Tłuszcze
    13.36 g
    19.09%
  • Błonnik
    6.52 g
    26.08%
  • GDA
    17 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 360g (2 szklanki)
  • Daktyle, suszone - 30g
  • Mleko migdałowe - 100g (½ szklanki)
  • Masło orzechowe - 80g (4 łyżki stołowe)
  • Kakao 16%, proszek - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Żurawina suszona - 48g (4 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Mleko migdałowe i uprzednio namoczone daktyle zmiksuj na lepki, gęsty syrop.

KROK 2: Ugotuj komosę ryżową według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu produktu.

KROK 3: Następnie przelej gotowy syrop do dość dużej miski i dokładnie wymieszaj z masłem orzechowym, dodaj komosę ryżową, siemię lniane i kakao. Mieszaj dokładnie aż masa będzie jednolita. Na koniec dodaj suszoną żurawinę.

KROK 4: Powstałą masę podziel na równej wielkości ciasteczka, uformuj je w kulkę, lekko rozpłaszcz dłonią i wyłóż na blachę do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 20 minut.

Smacznego!

Zobacz także
Muffinki z łososiem i pesto
(66)
Muffinki z łososiem i pesto
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej