15 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
278 kcal / 1 porcję (276 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność100.60 kcal5.03%
-
Białko1.97 g3.94%
-
Węglowod.16.30 g6.04%
-
Tłuszcze3.83 g5.47%
-
Błonnik1.92 g7.68%
-
GDA5.03 %
Składniki
- Mango - 140g (½ sztuki)
- Wiórki kokosowe - 12g (2 łyżki stołowe)
- Płatki owsiane górskie - 50g (5 łyżek stołowych)
- Dynia, pestki - 10g (łyżka stołowa)
- Mleko kokosowe - 120g (½ szklanki)
- Woda - 120g (½ szklanki)
- Banan - 100g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Do rondelka wlać mleko i wodę i zagotować. Następnie wrzucić płatki owsiane i gotować na małym ogniu kilka minut do zgęstnienia.
KROK 2: Gotową owsiankę przełożyć do miseczki i wymieszać z połową mango i pestkami dyni. Następnie dodać plasterki banana, resztę mango i wiórki kokosowe.
Smacznego!
Zobacz także