Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(16)
15.06.2016
dodaj własny przepis
40 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
261 kcal / 1 porcję (101 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    257.99 kcal
    12.9%
  • Białko
    5.46 g
    10.92%
  • Węglowod.
    33.80 g
    12.52%
  • Tłuszcze
    13.94 g
    19.91%
  • Błonnik
    3.07 g
    12.28%
  • GDA
    12.9 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Płatki owsiane górskie - 200g (20 łyżek stołowych)
  • Truskawki - 150g (szklanka)
  • Ksylitol - 49g (7 łyżeczek)
  • Mleczko kokosowe - 100g (10 łyżek stołowych)
  • Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
  • Oliwa z oliwek - 50g (5 łyżek stołowych)
  • Proszek do pieczenia - 4g (łyżeczka)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Zmiksuj płatki owsiane w młynku na mączkę. Do mąki dodaj pozostałe składniki (oprócz truskawek) i całość dokładnie wymieszaj. Następnie dorzuć 8 truskawek i całość dość dokładnie zmiksuj.

KROK 2: Powstałe ciasto rozlej do foremek wysmarowanych delikatnie tłuszczem (lub w papilotkach).

KROK 3: Pokrój resztę truskawek i ułóż je na wierzchu każdej babeczki. Wstaw babeczki do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piecz przez około 45 minut.

*Zamiast truskawek możesz użyć dowolnych, ulubionych owoców.

Smacznego!