Wtorek, 27 września 2016 | 08:38:13
Dziś wyjazdowo
Dzisiaj znów zrobiłam sobie omlet. Dzień wyjazdowy, więc muszę zapakować obiad w plastik i odgrzać w mikrofali u mamy. Na pewno będą kusić plackiem. Nie wiem, czy się nie złamię, bo domowy placek drożdżowy jest pyszny. Zwłaszcza jak cioteczka upiecze z zakalcem - mniam! Obiad mam taki jak lubię - kasza kuskus (na rosole) z zieloną pietruszką, marchewką gotowaną i kawałkiem gotowanego kurczaka. Potem - dwie kanapki bezglutenowe z plastrem indyka pieczonego.
Pierś indyka moczę 48 godzin w zalewie (olej, ocet winny, musztarda miodowa, miód, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, sól, pieprz) a potem piekę w naczyniu żaroodpornym tyle godzin, ile waży mięso. Z zalewy robi się sos a mięso jest na chleb. Kawałek mięsa można przeznaczyć na obiad.
Pierś indyka moczę 48 godzin w zalewie (olej, ocet winny, musztarda miodowa, miód, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, sól, pieprz) a potem piekę w naczyniu żaroodpornym tyle godzin, ile waży mięso. Z zalewy robi się sos a mięso jest na chleb. Kawałek mięsa można przeznaczyć na obiad.
Serwis internetowy DietMap wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Zastrzeżenia Prawne.
Witaj jeśli jesz bezglutenowo ? to niestety kasza kuskus jest glutenowa http://www.celiakia.pl/produkty-dozwolone/ Pozdrawiam
Hej. Tak, bezglutenowo i nie wiedziałam, że kasza kuskus jest glutenowa. Dziękuję za informację. Jednak dużo jej w diecie nie mam. Czasami kasza jaglana i brązowy ryż wychodzą mi bokiem, więc szukam czegoś innego.