Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map



Wtorek, 5 lipca 2016 | 16:35:23 Skąd ta dynia?
Mam w planie zupę z dyni. Skąd na początku lata wziąć dynię? Poza tym nie lubię awokado a jakieś pasty z tego mam wyrabiać. Nie ma u nas awokado, nie ma gruszek (do zupy szpinakowej), nie ma mleka kokosowego. Jedyne co mogę kupić na tej wiosce, to papryka, pomidory, jabłka, włoszczyzna, czasami banany a z cytrusów - cytryny. Nawet świeżego bobu nie mają! Mięsa indyka nie uraczę, z mielonego, tylko wieprzowe. Pozostają mi filety z kurczaka, względnie ćwiartki (pałki), porcja rosołowa i schab. Na wsi nic więcej się nie jada. Kurza twarz, dobrze, że chociaż kaszę jaglaną i mąkę kukurydzianą znają i sprowadzają. Ryż brązowy też znają ale dziwnie na mnie patrzą, gdy wykupuję prawie całe zapasy z półki - aż 5 kartoników z4paczuszkami w środku, ot i cały zapas. Przynajmniej zaraz zamówią następne 5 kartoników.


Komentarze (4)
Środa, 6 lipca 2016 | 08:16:35 kasiacleo 367

No właśnie czasami są produkty sezonowe i jest ciężko jest je nabyć, dzięki za stawianie do pionu :)

Środa, 6 lipca 2016 | 11:43:50 alka666 224

Ech... mnie też trzeba czasami przypomnieć i liczę na Ciebie, że mi do słuchu przepowiesz :-)

Środa, 6 lipca 2016 | 14:06:43 kasiacleo 367

masz zagwarantowane ;)

Środa, 6 lipca 2016 | 18:19:30 alka666 224

Super! Właśnie zbiera mi się na to... Przyznam się, jak będę gotowa, tzn. jak mi się w końcu nazbiera ;-)