Wtorek, 5 lipca 2016 | 16:35:23
Skąd ta dynia?
Mam w planie zupę z dyni. Skąd na początku lata wziąć dynię? Poza tym nie lubię awokado a jakieś pasty z tego mam wyrabiać. Nie ma u nas awokado, nie ma gruszek (do zupy szpinakowej), nie ma mleka kokosowego. Jedyne co mogę kupić na tej wiosce, to papryka, pomidory, jabłka, włoszczyzna, czasami banany a z cytrusów - cytryny. Nawet świeżego bobu nie mają! Mięsa indyka nie uraczę, z mielonego, tylko wieprzowe. Pozostają mi filety z kurczaka, względnie ćwiartki (pałki), porcja rosołowa i schab. Na wsi nic więcej się nie jada. Kurza twarz, dobrze, że chociaż kaszę jaglaną i mąkę kukurydzianą znają i sprowadzają. Ryż brązowy też znają ale dziwnie na mnie patrzą, gdy wykupuję prawie całe zapasy z półki - aż 5 kartoników z4paczuszkami w środku, ot i cały zapas. Przynajmniej zaraz zamówią następne 5 kartoników.
Serwis internetowy DietMap wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Zastrzeżenia Prawne.
No właśnie czasami są produkty sezonowe i jest ciężko jest je nabyć, dzięki za stawianie do pionu :)
Ech... mnie też trzeba czasami przypomnieć i liczę na Ciebie, że mi do słuchu przepowiesz :-)
masz zagwarantowane ;)
Super! Właśnie zbiera mi się na to... Przyznam się, jak będę gotowa, tzn. jak mi się w końcu nazbiera ;-)